Наголос

Зеленський привітав журналістів із професійним святом

Президент України Володимир Зеленський 6 червня привітав представників засобів масової інформації із професійним святом – Днем журналіста.

Про це він написав на свої сторінці в Facebook.

«У вас багато талантів. Але один я ціную понад усе: ви не даєте розслабитися. Змушуєте завжди тримати себе в тонусі. За це я вам дякую. Дуже дякую. Прошу одне: продовжуйте так і далі, не давайте спуску нікому – ні теперішнім, ні колишнім, ні майбутнім. Бо за вами має бути правда, лише правда і нічого, крім правди. З днем журналіста», – зазначив Володимир Зеленський.

Окрім глави держави, журналістів у Facebook привітали й інші політичні діячі та посадовці.

«Щиро вітаю тих, хто у бурі інформаційної війни несе нам світ правди. Ніколи не зраджуйте собі і Україні, довіряйте лише фактам і не здавайтеся. Перемога буде за нами, і багато у чому вона залежить саме від вашої нелегкої та відповідальної роботи. З Днем журналіста», – заявив  п’ятий президент України Петро Порошенко.

«Перші знаєте про радість і біль, про успіх і смуток. Перші бачите і розумієте суть речей, пропускаєте їх через себе. Щодня і щотижня, адже ви – журналісти. Ваше влучне і правильне слово зрушує з місця гори. Я вітаю вас, панове журналісти! Професійної удачі, цікавих співрозмовників і побільше хороших новин. Зі святом», – наголосив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Нині, коли по всьому світі набирає обертів популізм, а мода на не завжди виправдане спрощення загрожує критичному мисленню, ваша робота стає дедалі важчою, подекуди невдячною, але від того не менш важливою і потрібною. Тяжко переоцінити ваш вклад у протидію російській дезінформації, адже правда – наша найпотужніша зброя, і без чесної журналістики нам не впоратися. А попереду ще великі завдання», – зазначила віце-прем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Професія журналіста лишається важливою. Сьогодні це праця людей, які вміють працювати з інформацією, вміють критично мислити, вміють впливати на глобальні процеси через висловлення власної точки зору. Ці якості роблять справжнього журналіста великою цінністю сучасного модернового суспільства. І попри все, у журналісти й досі йдуть великі, щирі і благородні серця та душі. На правді великих статків не заробиш, а скоріше – навпаки. Журналістика й сьогодні – це, передусім, поклик душі, образ життя і характер», – сказалалідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«Фах журналіста потрібен для розвитку державності, бо інформація керує світом в добу сьогодення, а кожен громадянин має право знати правду. Дорогі колеги, не забувайте, будь ласка, яку відповідальність Ви несете перед Богом, Україною та нащадками. Відтак бажаю Вам правди та можливості її сказати, щастя і доброї долі, взаєморозуміння з людьми й успіхів на ниві життя, незламної сили волі і гострого слова», – підкреслив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Нагадаємо, в Україні 6 червня відзначають День журналіста.