Наголос

Той хто паростки кленові,хто діброви молоді ростить …

Той хто паростки кленові,хто діброви молоді ростить

Сам достоєн людської любові

Бо живе й працює для століть.

Саме з такими думками члени Львівської обласної організації НСЖУ та медіа-профспілки Львівщини цими днями вирушили у Славський лісгоспзаг,саме серце Карпат,яке потребує термінового «лікування» від недуги,на яку впливають кліматичні зміни,байдужість законодавців,чиновницька некомпетентність. Коли вирушили на Маківку,щоб вклонитись січовикам,що поклали своє молоде життя за Україну, жахнулись від лісового «цвинтару». Тисячі всохлих дерев вкрили землю. Багатометрові штурпаки волають до нас про те,що карпатський ліс потрібно рятувати .

Добре,що маємо професійних лісівників,науковців,які не лише б’ють на сполох а й докорінним чином змінюють стратегію формування карпатських лісостанів. От і доручили нам,журналістам, посадку саджанців смереки,бука,ялівця на одній з площ , поруч із майбутнім супер сучасним курортом Славське,який переконаний стане міжнародним туристичним центром.

Тільки ,коли взялись до роботи зрозуміли,що це таке садити ліс у Карпатах. Твердий кам’янистий грунт,непідступні зарослі ужинника, змушували нас крок за кроком долати перепони. Але ніхто не відступив. Усі впорались із передбаченим обсягом робіт. І потрібно було побачити,з якою радістю на обличчі усі звітували проте скільки саджанців посадили. Були серед нас і рекордсмени. Андрій Болкун, Надія Забокрицька, Ірина Леськів посадили більше півсотні смерек та буків. Не відстали і ветерани. Петро Цеголко Волдимир Дацко, Василь Гаюк та інші працювали з насолодою. Бо зігрівали слова Першого заступника начальника управління лісового господарства Львівщини Ярослава Целеня ,який пообіцяв журналістам,що уже за кілька років вони побачать плоди своєї праці. Побачать ліси, які докорінно змінять Карпати. То й справді,усі ті,хто відгукнувся на ініціативу медіа- профспілки,секретаріату обласної журналістської організації,взяти участь в акції «Посади дерево», достойні людської любові бо  працювали для майбутніх поколінь.

Переконаний,що  фоторепортаж наших колег:Йосипа Марухняка, Ірини Леськів, Іванни Русин буде добрим стимулом для усіх наших колег зробити акцію «Посади дерево» традиційною. Щоб коли забуяють молоді гаї ми  з гордістю могли сказати ,що тут є і наша праця.