ЗМІ у світі

У Білорусі низка медіа відмовились іти на прес-конференцію посла Російської Федерації, присвячену анексії Криму

18 березня редакції п’яти недержавних білоруських медіа відмовились іти на прес-конференцію посла Російської Федерації Михайла Бабича, яка була присвячена п’ятиріччю анексії Криму.

Про це повідомляє інформаційне агенство «БелаПАН».

Журналісти виступили зі спільною заявою, яку підписали головні редактори порталу tut.by, «Європейського радіо для Білорусі», газет «Наша ніва», «Народна воля» й інформаційної компанії БелаПАН.

«Ми, редакції білоруських недержавних ЗМІ, зваживши всі плюси і мінуси присутності наших журналістів на цьому заході, вирішили утриматися від участі в ньому, – йдеться в заяві. – З огляду на заявлену тему прес-конференції, ми не хочемо, щоб присутність наших журналістів там було витлумачено нашими читачами як підтримка однієї з позицій щодо подій у Криму в 2014 році. Крім того, позиція Росії по цій темі широко і давно відома».

Однак при цьому журналісти підкреслюють, що це рішення не означає, що вони ігноруватимуть посла Росії: «Ми готові зустрітися з паном послом у форматі прес-конференції або окремих інтерв’ю по темі білорусько-російських відносин, задати всі цікаві для нас питання і донести до наших читачів його відповіді».

Заявки на такі інтерв’ю деякі медіа вже надіслали.