Наголос

У Самборі перестала виходити міська газета

З 15 лютого припинено випуск міської газети «Новини Самбора».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Не можна вважати, що «смерть» періодичного друкованого видання – це результат нового Закону, який передбачав порядок роздержавлення комунальних засобів масової інформації. Однак колектив редакції не зумів своєчасно цього зробити. У цьому певна вина і засновника та видавця – нинішньої Самбірської міської ради.

Ще задовго до початку введення в дію Закону про роздержавлення комунальних  ЗМІ з «Новин Самбора» звільнились досвідчені та професійні журналісти. Дійшло до того, що на посаду редактора міська рада призначила людину «з вулиці», яка ніколи не працювала в газеті. В результаті видання втрачало популярність, читачів, передплатників.

Цьогорічний наклад «Новин Самбора» був менше п’ятсот примірників. А населення міста становить більше тридцяти тисяч чоловік.

Тим часом у Самборі продовжують виходити друковані видання: «Самбірщина» (Високий Замок), «Самбірська газета», які користуються популярністю серед жителів міста та сіл району. Ледве виживає тепер вже колишня районка «Голос Самбірщини», яку також з різних причин покинули кращі журналісти.