Всеукраїнські новини

Порошенко: воєнний стан не передбачає впровадження цензури

Президент України Петро Порошенко заявив, що указ про запровадження воєнного стану не передбачає обмеження прав і свобод громадян і впровадження цензури.

Про це президент сказав під час звернення до громадян України 26 листопада.

«Наголошу, що в Указі я не передбачаю жодних заходів, пов’язаних із обмеженням прав і свобод громадян, впровадженням цензури тощо. Сподіваюся, що і політики, і мас-медіа діятимуть відповідально і адекватно у ситуації, що склалася і не атакуватимуть Україну тезами, які позичені у російських пропагандистів», – заявив Петро Порошенко.

Також він повідомив, що запропонував Верховній Раді запровадити воєнний стан у країні на 30 днів до 26 грудня, а не до 25 січня, як пропонував раніше.

Нагадаємо, Рада національної безпеки й оборони на засіданні опівночі 26 листопада підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенка про звернення до Верховної Ради України щодо запровадження в країні воєнного стану на 60 діб.

26 листопада Президент України своїм указом увів у дію рішення РНБО щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні. Рішення РНБО передбачає заходи в інформаційній сфері та кібербезпеці.

Міністр інформаційної політики, член РНБО Юрій Стець на засіданні РНБО повідомив, що воєнний стан не передбачатиме жодних обмежень свободи слова. Він також закликав журналістів користуватися офіційними джерелами інформації.

Однак поданий на розгляд Верховної Ради указ президента «Про введення воєнного стану в Україні» передбачає можливість обмеження конституційних прав і свобод громадян, зокрема – права на свободу слова.